Kenyérsütőben

Vasárnapi csirkecomb AdTa módra

Egy hétvégi gyors ebédet szerettem volna összeütni, kevés munkával. Találtam a mélyhűtőben csirkecombot, volt pár burgonya kerámia edényben. Fűszerek mindig vannak. S a sokat használt kenyérsütő kerámia. Nem is tudom mért kenyérsütő, hisz már többet sütöttem benne húst.

adtamont

 

Hozzávalók:

  • 3 csirkecomb
  • házi füstölt sonka szelet.
  • 4 burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • só,bors
  • petrezsejem
  • majoranna
  • provánszi fűszerek (rozmaring, kakukkfű, borsikafű, majoranna, bazsalikom, oregano)
  • olivaolaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, és felkarikázzuk.

A húst befűszerezzük sóval és borssal. Majd beszórjuk szárított vagy aprított petrezsejemmel, majorannával, és provánszi füszerekkel ( arányok: Pr: ma: pro = 2:1:1). A totón is megtehető.  A hagymát is felkarikázzuk majd belekeverjük. Öntünk rá olivaolajat, és letakarjuk alufóliával, majd tegyük a sütőbe (200 C fok. ).Átmelegedés után kb 10 perccel vegyük le a fóliát. (Úgy is mondhatnám, ha már mozog a fólia).  Majd 220 C fokon süssük tovább, s néha locsoljuk meg a saját levével.

Lássuk akkor ezt fotókon:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Kerámia: http://www.rahelkeramia.hu/kenyersuto