Egy hétvégi gyors ebédet szerettem volna összeütni, kevés munkával. Találtam a mélyhűtőben csirkecombot, volt pár burgonya kerámia edényben. Fűszerek mindig vannak. S a sokat használt kenyérsütő kerámia. Nem is tudom mért kenyérsütő, hisz már többet sütöttem benne húst.
Hozzávalók:
- 3 csirkecomb
- házi füstölt sonka szelet.
- 4 burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- só,bors
- petrezsejem
- majoranna
- provánszi fűszerek (rozmaring, kakukkfű, borsikafű, majoranna, bazsalikom, oregano)
- olivaolaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és felkarikázzuk.
A húst befűszerezzük sóval és borssal. Majd beszórjuk szárított vagy aprított petrezsejemmel, majorannával, és provánszi füszerekkel ( arányok: Pr: ma: pro = 2:1:1). A totón is megtehető. A hagymát is felkarikázzuk majd belekeverjük. Öntünk rá olivaolajat, és letakarjuk alufóliával, majd tegyük a sütőbe (200 C fok. ).Átmelegedés után kb 10 perccel vegyük le a fóliát. (Úgy is mondhatnám, ha már mozog a fólia). Majd 220 C fokon süssük tovább, s néha locsoljuk meg a saját levével.
Lássuk akkor ezt fotókon:
Kerámia: http://www.rahelkeramia.hu/kenyersuto