Kenyérsütőben,kis sütőedényben

Sertéssült zellerpürével és sült zöldséggel.

Sertéssült zellerpürével és sült zöldséggel.

Egyszerűen elkészíthető ínyenc falat.

karaj3b

Edények megvásárolhatók több színben:

 

Kenyérsütő
Mélytányér
Májsütő

 

Hozzávalók:

  • 1kg Sertéskaraj
  • 15 dkg sertésszalonna szeletelt
  • Pesto
  • Só, bors
  • zellergumó
  • 10 dkg mascarpone
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • brokkoli, karfiol, répa…

Elkészítés:

A sertéskarajt kb egy centiméterenként bevagdossuk, majd sütőedényben besózzuk, és borsozzuk. Majd bekenjük pestóval. A szalonnát bevágásonként a karajra tekerjük. Fóliával letakarjuk, és 190C fokos sütőbe rakjuk. kb 1-1,5 óráig sütjük. A vége felé levehetjük róla a fóliát, hogy egy kicsit megpiruljon.

karaj1c

Miközben a hús sül a zöldséget a májsütő edénybe rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és olívaolajjal leöntve a hús mellé tesszük a sütőbe.

karaj2c

Amikor a hús elkészült a hús alatt keletkezett levet egy főzőedénybe öntjük. A zellert kis kockákra vágjuk, majd a lében puhára főzzük. Ha elkészült turmixszal pürésítve a mascarponét hozzá keverjük.

Ízlés szerint balzsamecettel gazdagíthatjuk.

 

Fotók:

Hidvégi Szilvia http://photohidvegi.blogspot.com