Sertéssült zellerpürével és sült zöldséggel.
Egyszerűen elkészíthető ínyenc falat.
Edények megvásárolhatók több színben:
Kenyérsütő
Mélytányér
Májsütő
Hozzávalók:
- 1kg Sertéskaraj
- 15 dkg sertésszalonna szeletelt
- Pesto
- Só, bors
- zellergumó
- 10 dkg mascarpone
- olívaolaj
- balzsamecet
- brokkoli, karfiol, répa…
Elkészítés:
A sertéskarajt kb egy centiméterenként bevagdossuk, majd sütőedényben besózzuk, és borsozzuk. Majd bekenjük pestóval. A szalonnát bevágásonként a karajra tekerjük. Fóliával letakarjuk, és 190C fokos sütőbe rakjuk. kb 1-1,5 óráig sütjük. A vége felé levehetjük róla a fóliát, hogy egy kicsit megpiruljon.
Miközben a hús sül a zöldséget a májsütő edénybe rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és olívaolajjal leöntve a hús mellé tesszük a sütőbe.
Amikor a hús elkészült a hús alatt keletkezett levet egy főzőedénybe öntjük. A zellert kis kockákra vágjuk, majd a lében puhára főzzük. Ha elkészült turmixszal pürésítve a mascarponét hozzá keverjük.
Ízlés szerint balzsamecettel gazdagíthatjuk.
Fotók:
Hidvégi Szilvia http://photohidvegi.blogspot.com