Cserépfazékban,Kemencében

Gyöngyileves

 

Különösen ajánlom ezt a receptet, azoknak akik kemencében főznek.

DSCF6267

Hozzávalók:

  • 1 gyöngytyúk
  • 5 szál répa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1,5 karalábé
  • 1 nagy zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1-2 karika hegyes erős paprika
  • 1-2 szem burgonya
  • 1 szelet kelkáposzta
  • 4 db fejeskáposzta levél
  • szemes feketebors

Elkészítés:

A vöröshagyma kivételével a zöldségeket megtisztítom és nagyobb darabokra vágom.

A hús elemeire szedem.

A cserépedény alját 2 káposztalevéllel kibélelem, majd a húst, a zöldségeket, a sót és a borsot belehelyezem. A tetejét ismét 2 káposztalevéllel lefedem. Meleg vízzel felöntöm a fazekat, és beleteszem a 2-3 órája fűtött kemencébe.

A leves 2-3 óra alatt megfő, leszűrni nem kell, mert kristálytiszta marad.

DSCF6271

Készítette: Judit
Edények: http://www.rahelkeramia.hu/hoallocserepedeny

 

HPIM8780b