Különösen ajánlom ezt a receptet, azoknak akik kemencében főznek.
Hozzávalók:
- 1 gyöngytyúk
- 5 szál répa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1,5 karalábé
- 1 nagy zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1-2 karika hegyes erős paprika
- 1-2 szem burgonya
- 1 szelet kelkáposzta
- 4 db fejeskáposzta levél
- só
- szemes feketebors
Elkészítés:
A vöröshagyma kivételével a zöldségeket megtisztítom és nagyobb darabokra vágom.
A hús elemeire szedem.
A cserépedény alját 2 káposztalevéllel kibélelem, majd a húst, a zöldségeket, a sót és a borsot belehelyezem. A tetejét ismét 2 káposztalevéllel lefedem. Meleg vízzel felöntöm a fazekat, és beleteszem a 2-3 órája fűtött kemencébe.
A leves 2-3 óra alatt megfő, leszűrni nem kell, mert kristálytiszta marad.
Készítette: Judit
Edények: http://www.rahelkeramia.hu/hoallocserepedeny