Őszintén szólva nem igazán szoktam muffint sütni. Ha néhanapján mégis ráveszem magam, mindig ezt a jól bevált receptet szoktam megsütni. Ha úgy tartja kedvem, szoktam keverni bele meggyet, de most e-nélkül sütöttem meg.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál barack lekvár ( Ha nincs, akkor bármilyen más fajta is jó bele.)
- 1/4 cs sütőpor
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg tört csokoládé
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A vajat felolvasztjuk, de vigyázzunk, ne legyen forró. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük. Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a lekvárt is. Fokozatosan adagolva belekeverjük a lisztes keveréket is, és jól összedolgozzuk. Legvégül beleforgatjuk a tört csokidarabokat is.
A kerámia muffinsütőbe nem szoktam papírt használni, mert eddig mindig kijött belőle az eredmény. Most a Beus receptjét egy az egyben bemásolom. A fotók alapján úgy sem tudom letagadni a papírt :).
A muffin sütő mélyedéseibe muffin papírt teszünk. Ha nincs kéznél, akkor sütőpapírból 17×17 cm-es kockákat vágunk. Ezzel béleljük ki a sütőformát. Kanállal beleadagoljuk a tésztát a sütőformába. Előmelegített sütőben 170-180°C-on 20-25 perc alatt megsütjük. (9 darab lett!)
Készítette : Beus konyhája.
Kerámia: Muffinsütő